IMG-6504_edited.jpg
IMG-6499_edited.jpg
IMG-6501_edited.jpg
IMG-6500_edited.jpg
IMG-6502.JPG
 

GIAN MANALO - MISDAAD BORD

Materiaal:

hout, wol, acrylverf, stiften

Techniek:

schilderen en installatie

Afmetingen:

ongeveer 280 cm x 160 cm

Voorstelling:

Het idee was om te laten zien hoe mijn hoofd in elkaar zit als ik aan het denken ben. ik heb mijn denkwijze verdeelt onder 3 categorieën; verbeelding, waarneming en voorbereiding. Deze categorieën heb ik rondom mijn kamer geplaatst op een manier dat het te zien is waar ik mijn tijd besteed in mijn kamer, en waar ik dan aan denk. Mijn denkwijze bij verbeelding, waarneming en voorbereiding is bij alle drie hetzelfde; ik heb nooit hele concrete ideeën maar vaak vage beelden over het gene waar ik aan denk. Al die vage beelden vormen samen een idee.

De muur schiderijen hebben allemaal een aparte betekenis. ik heb een "niet zitten" bord geverfd omdat ik geen rust wil pakken totdat ik tevreden ben. Ook heb ik een bril gemaakt van woorden en zinnen wat te maken heeft met het volwassen leven, want dat is waar ik het meest aan denk. de bril bevat quotes die ik volwassenen ooit heb horen zeggen. Er staat een prullenbak in het midden van alles omdat een prullenbak voor mij erg van belang is wanneer ik met ideeën kom. Some moet ik even mijn hoofd legen en dingen weg gooien. 

Vormgeving:

De houten stokken moeten mijn ideeën voorstellen. Hout is een voor de hand liggend materiaal en je kan er heel veel mee. Ik heb de stokken verspreid rondom mijn kamer, en vervolgens ook verbonden met de rode draden die er om heen hangen. Dit is om te laten zien dat ik vaak met ruwe ideeën kom en dat ze samen iets goeds opleveren. Ik heb rode draden gebruikt om het te laten lijken op een misdaad bord. het was de bedoeling om het chaotisch er uit te laten zien, maar tegelijkertijd ook georganiseerd. Hierdoor is te zien dat ik op een soort rare "illegale" wijze op dingen op kom en zelf ook niet echt weet wat er rond gaat in mijn hoofd.