KUNSTFESTIVAL HLML 2020

corona lockdown style

 

WELKOM

Door de corona crisis zijn we dit jaar niet in staat om 'live' al het werk van onze kunst leerlingen te laten zien. Maar waar een deur gesloten blijft gaat er een raampje open. 

Op deze site presenteren alle leerlingen van havo 5 kunst beeldend en kunst drama hun eindwerken.

Veel plezier.

Schermafbeelding 2020-04-08 om 08.17.35.

KUNST BEELDENDE VORMING

Tijdens de lessen zijn leerlingen begonnen aan het creëren van een kunstwerk met de titel 'ik'. Op het moment dat de scholen moesten sluiten hebben alle leerlingen spullen van school meegenomen om thuis verder te werken. Iedere leerling heeft een persoonlijk werk gemaakt en verteld iets over zichzelf. 


Klik op de leerling en zie zijn/haar werk! 

Schermafbeelding 2020-04-08 om 08.17.40.

KUNST DRAMA

Na de sluiting van de scholen moesten de leerlingen helemaal opnieuw starten met hun eigen regie. Niet langer konden ze samen spelen. Maar via sociale kanalen konden ze wel met elkaar sparren om een toffe monoloog in elkaar te zetten en een toffe film te maken met het thema 'ik en corona'.

Klik op de leerling en zie zijn/haar werk! 

 

KUNST BEELDENDE VORMING

docent: mw Jochems

KATJA

Familie is iets wat belangrijk is. Sommige mensen die bijvoorbeeld geen goeie band hebben (gehad) met hun familie vinden misschien hun vrienden of omgeving belangrijker. Familie is voor mij heel belangrijk en dat is ook de reden waarom ik mijn familie betrokken heb in mijn eindwerkstuk.

JULIAN

In dit kunstwerk wordt door middel van een sportshirt het leven van Julian weergegeven.

ALICIA CHEUNG

Dit is een beeldje gebaseerd op mij. Ik ben een basic meisje die in elke situatie vaak heel relaxed is. Ik ben verlegen en durf niet veel te zeggen.

IRENE CUIPER

Iedereen heeft meerdere kanten. Bij je familie ben je misschien braaf, bij vrienden ben je weer heel wild en voor vreemden zet je ook een masker op. Dit werk laat mijn 'masker' zien en de echte ik aan de binnenkant.

THE BLUE BUTTERFLY

Hoe is het voor een H(oog)S(ensitieve)P(ersoon) om op te groeien in de huidige maatschappij? Met welke gevoelens heeft degene te maken en wat heeft hij of zij nodig om de dag door te komen?

MIDO FARAHAT

Hier ziet u een kunstwerk gemaakt door IK. Ik wil hiermee beschrijven wat woorden eigenlijk met een persoon doen. Daarom heb ik er voor gekozen om woorden te kiezen die met mij te maken hebben!

MEGAN

-

BABETTE HAANS

Waar dromen worden bedacht en dromen worden uitgevoerd, waar toekomstplannen worden verzonnen, waar avonturen worden beleefd, waar gezongen wordt en muziek wordt geluisterd en waar ontspannen momenten plaatsvinden. Je slaapkamer!

ALICIA HARPAL

Wanneer ik met mijn vrienden en/of bij een concert ben voel ik mij vrolijk en gelukkig, en dit heb ik geprobeerd te benadrukken door middel van een tie dye effect met felle en vrolijke kleuren. Ben je benieuwd naar hoe ik dit heb verwerkt in de T-shirts, neem dan vooral een kijkje!

XENNA MACKAY

Omdat het leven zo’n cadeautje is heb ik een verassingsboxs gemaakt. Hiermee geef ik jou een kijkje hoe mijn leven tot nu toe is gelopen doormiddel van foto’s.

GIAN MANALO

Mijn hoofd zit vol met ideeën. ik denk veel over wat ik zie, voel en probeer te voelen. Een plek van vrijheid en geen behoefte aan normaliteit. Ik denk graag dat alles waar ik aan denk, alles wat normaal is bestrijdt en dat het "eigenlijk niet mag".

LISANNE MEEUWISSEN

Een modern, eigentijds kunstwerk over mijn dromen en ambities.

JOËLLE MULDER

Iedereen heeft zijn ups-and-downs in het leven. Met dit bordspel geef ik je de kans om een kijkje te nemen in mijn leven, met mijn ups-and-downs. Alleen dan op een gezellige manier.

FRENET

An identity crisis ''A period of uncertainty and confusion in which a persons's sense of identity becomes insecure, typically due to a change in their expected aims or role in society.'' How do different backgrounds impact your outlook on yourself?

DAEMONYKO

Open your mind to the wonders of your imagination...

BORIS

In mijn leven heb ik veel gereisd en veel steden bezocht. Ik laat jullie de 5 mooiste steden zien waar ik ben geweest d.m.v. het dag- en nacht leven te schilderen.

BIBIDRAWER

Mijn kunst project is gebaseerd op onze huidige en rare situatie waarin er veel angst is voor een virus en we zoveel mogelijk binnen moeten blijven, wat leidt tot veel irritaties bij gezinnen.

ROMINA STIJNMAN

De allermooiste droom  die ik ooit heb gehad. Mijn kijk op de wereld. Naast dat dit schilderij mijn kijk op de wereld laat zien aan de medemens, zijn er ook nog persoonlijke elementen in verwerkt.

SOPHIE VEERKAMP

Ik heb een paar van de belangrijkste dingen uit mijn leven in het klein gemaakt, het is dus een soort mindmap van mijn leven in 3D.

RAFAEL VERA EVERTMAN

Een dag in het leven van Bob Ross

MAURA

Dit werk is gebaseerd op mijn obsessie met Japan en met wat ik tot nu toe heb meegemaakt in het leven. Met deze kimono en het masker vertel ik mijn verhaal.

 

KUNST DRAMA

docent: mw Tangerman

RANIA AHROUCH

In een wereld na de uitbraak van COVID-19 moet een meisje vluchten voor de overheid nadat zij als enige van haar besmette familie blijft leven.

LUCA

In mijn filmpje speel ik een rapper die een preview laat horen van een nummer die hij gaat uitbrengen gedurende de coronacrisis.

ANONIEM C.B.

Anoniem C.B. heeft besloten zijn/haar werk niet te publiceren. Wij respecteren dit maar vinden het wel jammer.

MELISSA BREEBAART

Ik ben een verpleegster en moeder van 32 jaar oud. Ik help Corona patiënten beter te worden en vind dit moeilijk te combineren met mijn gezin. Mijn zoontje is jong overleden aan kanker. Ik heb nog 2 dochters. Hierin maak ik een videoboodschap naar mijn dochters voor later.

DANTE DOMBURG

A peak inside of what’s going on during this pandemic?! This is my view on this situation ;)

MEGGY GROENENDIJK

Hoe ziet de dag van een overbezorgde, overgestructureerde moeder eruit tijdens de coronacrisis. Hoe dealt ze met kinderen, man en moeder… 


Kan ze dit aan?

LUCIA

Wat Corona wel niet allemaal van je af kan pakken...

CHARLOTTE

Hoe zit het met de examenleerlingen nu? Juist hét moment waar alles op veranderen staat en grootse plannen zoals eindgala’s en examenreizen gepland staan gebeurt dit met de wereld... De coronacrisis heeft effect op alles en iedereen. In deze monoloog kom je er achter wat voor effect het heeft op een 17 jarige puber.

LISA

Wat gebeurt er met je als je verplicht alleen maar thuis moet zitten. Je mag niemand meer zien, niet meer over straat. Wat gebeurt er in je hoofd, en wat doe je zoal alleen.

ANONIEM S.N.

Anoniem S.N. heeft besloten zijn/haar werk niet te publiceren. Wij respecteren dit maar vinden het wel jammer.

ÇAĞLA

Wat doet de coronacrisis met mij? De scholen gaan dicht en de examens gaan niet door...


... leuk toch? Of niet?

MONIQUE

Een nieuw virus (corona 🦠)neemt de mensheid over en ashly verteld haar ervaring van de veranderingen in haar leven.

NIHAD

Dit is mijn Videodagboek van hoe ik in quarantaine zit.

SANNE

Hoi ik ben Sanne en sinds 16-03-2020 is mijn leven in één klap flink veranderd, van een vrolijk meisje die lekker haar eigen ding deed en altijd wel bezig was, naar..... nou ja kijk zelf maar!

YILLENO & ANTJE

In dit filmpje laten we voorbeelden zien van wat je kan doen tijdens quarantaine. 1 persoon doet dat allemaal met een twist en de ander kan niet uit de buurt blijven van haar hond.

 

CONTACT

Baron de Coubertinlaan 2
2034 BH Hoofddorp

Tel.: +31 (0) 23 5631644

  • instagram
  • facebook
  • generic-social-link
MAF_7515.cabed5136418faff0a310d730d992a0