naamloos1.png

THE BLUE BUTTERFLY - H.S.P.

Materiaal:

Kwasten, verf, karton, papier, water, steentjes, pennetjes, wax en een camera

Techniek:

Schilderen, collage en fotografie

Afmetingen:

alle drie 25 cm x 20 cm

Voorstelling:

Voor mijn opdracht heb ik gekozen om drie kunstwerken te maken. Ik zal hier kort ieder kunstwerk bespreken.


Schilderen op nummer: "de helpende hand"

Ik heb hiervoor een eigen foto gebruikt om één van mijn karaktereigenschappen te weergeven. Ik ben een helper. Ik heb moeten leren om niet alle problemen van andere mensen naar me toe te trekken, omdat mij dat veel energie kostte. Met hulp van buitenaf heb ik geleerd om dat te doseren. Feit blijft dat ik nog altijd graag mensen wil helpen. Vandaar de helpende hand, met een regenboog wat staat voor licht, positiviteit en hoop. 


Diamond paiting: "een kijkje in mijn ziel"

Doordat ik een HSP ben, heb ik een hele tijd met mezelf in de knoop gezeten en ben door een nogal zwarte periode in mijn leven gegaan. Ik heb hierbij hulp gekregen en heb geleerd om hiermee om te gaan waardoor mijn leven een stuk kleurrijker is geworden. Soms heb ik een terugval maar heb tegenwoordig de handvaten om hiermee om te gaan. Vandaar dat ik gekozen heb voor een kleurrijk gezicht met een open blik. 

Diamond painting: "26 wegvliegende letters"

Mijn grote passie is lezen. Als ik lees kan ik ontsnappen aan de realiteit. Ik vind het magisch hoe de 26 letters van het alfabet me zo kunnen vervoeren. Ook hebben de vlinders een betekenis. Tijdens het verstrooien van de as van mijn oma, kwam er een vlinder voorbij. Sindsdien hebben vlinders een waardevolle betekenis voor mij. Daarbij heeft mijn oma toen ik nog klein was vaak voorgelezen en heeft daardoor mijn passie voor lezen doen ontwaken.

Vormgeving:

Ik heb gekozen voor deze drie kunstwerken als compositie omdat het mij representeert. Ik heb veel kleur gebruikt om, zoals ik eerder al heb geschreven, daarmee aan te geven dat ik na een donkere periode weer open sta voor kleur in mijn leven. Als ruimte heb ik gekozen voor landgoed Elswout omdat dit een belangrijke plek is voor mij en mijn familie. Mijn overleden opa kwam hier graag en wees mij, door zijn liefde voor de natuur, dat het meer is dan alleen bomen en water. Ik heb daarom ook gekozen om op deze plek foto's te nemen van de drie kunstwerken. Ik heb geprobeerd het op zo'n manier te plaatsen dat het voor mijn gevoel passend was.

 
naamloos.png
naamloos1.png
naamloos2.png