Romina

ROMINA STIJNMAN
YO Y MI SUEÑO

la ballena / de walvis

Materiaal:

acrylverf, foamkarton, canvas, kraaltjes (parelkleur), schilderkwasten, snijmat, scalpmesjes, acrylic varnish (gloss) 

Techniek:

Voordat ik daadwerkelijk begon met verven, moest ik eerst drie lagen aanbrengen van het acrylic varnish. Iedere laag moest 3 uur drogen. Vervolgens maakte ik het canvas nat en begon ik de kleuren langzaam maar zeker in elkaar laten overlopen. Zodat er een mooie hombre-effect werd gecreeerd. Met het poussoir heb ik eerst vele schetsen gemaakt op het schuimachtige karton zelf. Daarna heb ik meteen toegeslagen met het schalpmesje. 

Afmetingen:

71 cm x 58 cm 

Voorstelling:

In mijn schilderij wordt er van alles uitgebeeld. De zon moet een zonnebloem voorstellen, want een zonnebloem is mijn favoriete bloemsoort, daarnaast houd ik ook immens veel van de zon. Altijd wanneer ik een tegenslag heb gehad denk ik aan de quote "Elke dag komt de zon weer op en breekt er een nieuwe dag aan met nieuwe kansen". Door daar aan te denken voel ik mijn stress meteen weg zakken. Om die kalmte in mijn schilderij te weerspiegelen heb ik de oceaan geschilderd. Het is een kalme oceaan. Met diep blauwe tinten en de reflectie van de zonnestralen, de reflectie van de zonnestralen zijn de afspiegeling van de reden waarom ik mij zo rustig voel. In het water zie kan je ook een walvis staart zien. De reden waarom ik een walvis heb uitgebeeld in mijn schilderij is omdat een walvis mijn lievelingsdier is, ook staat een walvis symbool voor vriendelijkheid, communicatie, dieper bewustzijn en wijsheid. Vooral aan wijsheid en vriendelijkheid hecht ik grote waarde aan. Omdat dat heel belangrijk is niet alleen voor je persoonlijke ontwikkeling, maar ook voor de medemens. Wanneer je naar de lucht kijkt in mijn schilderij, lijkt het net alsof die sterren bewegen. Als je goed kijkt zie je een stukje van mijn sterrenbeeld afgebeeld, de schorpioen.

Vormgeving:

De allerbelangrijkste elementen heb ik in het midden van mijn schilderij uitgebeeld. De zon met zijn dansende zonnestralen heb ik warme kleuren aan gegeven. Dit wekt een uitnodigend gevoel op. De oceaan heb ik koudere tinten gegeven, zodat er een warm-koud contrast gecreeerd wordt. De zonsondergang beschikt over bijna alle kleuren. dit heb ik gedaan omdat mijn kijk op de wereld niet zwart/wit is. Mijn intentie is om de wereld vanaf zoveel mogelijk perspectieven te bekijken. De walvis staart heb ik dicht bij de zon weergegeven. Samen met de zonnebloemachtige zon dat mij elke dag weer kracht geeft hecht ik veel waarde aan wijsheid en vriendelijkheid. voor de palmboom silhouetten ben ik bij de kleur zwart gebleven. Puur met de intentie om diepte te creeeren in mijn schilderij. 

 
Romina
Romina1
romina2
Romina3
romina4