Lisanne1
Lisanne 5
Lisanne2
Lisanne 4
Lisanne3
 

LISANNE MEEUWISSEN - DROMEN EN DOELEN
EEN MODERN, EIGENTIJDS KUNSTWERK OVER MIJN DROMEN EN AMBITIES

Materiaal:

skateboard, acrylverf, potlood, watervaste stift, grondverf

Techniek:

Eerst heb ik geschetst - daarna door de achterkant van de schets met potlood te kleuren en de lijnen over te trekken met balpen heb ik deze op het skateboard gezet -daarna heb ik geverft - en vervolgens de lijnen met watervaste stift overgetrokken.

Afmetingen:

79 cm x 19 cm

Voorstelling:

Ik wilde op mijn skateboard een verhaal neerzetten wat symbool zou staan voor dat ik nooit mag opgeven. Zo beschreven mensen dit schooljaar als een berg waar ik tegenop zie maar wat ik toch stapje voor stapje langzaam zou moeten beklimmen om de top te bereiken. Na wat tegenslagen besloot ik toch door te zetten en langzamerhand dit jaar toch nog niet op te geven. Het bovenste gedeelte van het skateboard weergeeft daarom een berg. Deze berg heeft ook nog een andere betekenis. Het is namelijk mount Fuji in japan, dit omdat een van mijn grootste dromen en een punt op mijn bucketlist is om naar japan te gaan. Het onderste gedeelte verteld over een andere droom van mij, namelijk een roadtrip maken in een Volkswagen T1. Van deze dromen heb ik doelen gemaakt en ben bewust ervan dat ik hard moet werken om deze te bereiken. Tot slot, op het middelste gedeelte van mijn skateboard zit ik op een muurtje en kijk ik tevreden naar een dino. De betekenis hierachter is dat ik tevreden ben met waar ik nu ben en hoever ik nu ben gekomen. Daarnaast is de dino al 5 jaar lang mijn persoonlijke mascotte die ik letterlijk overal teken, omdat hij mij zegt dat ik niet mag opgeven en zolang ik mijn best doe alles goed is.

Vormgeving:

Ik wilde een diepere betekenis overbrengen in de vorm van symbolen, daarom heb ik bedacht mijn skateboard eerst in 3 vlakken te verdelen. Deze vlakken maken namelijk de scheiding tussen de verschillende symbolen duidelijk. qua kleurgebruik heb ik gekozen om in het bovenste gedeelte een zonsopkomst te maken, het onderste gedeelte een sterrenhemel en het middelste gedeelte een blauwe lucht. Dit geeft het effect van 3 verschillende tijdstippen, namelijk ochtend, dag en nacht. Verder is de kleurcompositie niet echt een belangrijk onderdeel voor mij omdat het project over mij moest gaan en ik zelf erg hou van veel verschillende kleuren.